Кандидатите за кметове на АБВ в Плевен и Никопол на работно посещение в Румъния
Кандидатите за кметове на АБВ в Плевен и Никопол на работно посещение в Румъния / abv.pleven

Кандидатите на Плевен - Цветан Антов и на Никопол - Любомир Мачев заминаха днес на работно посещение в град Миовени - Румъния. Те са поканени от ръководството на града по повод празника на Миовени, който побратимен с Никопол. Целта на посещението е разширяване на контактите между местните власти на България и Румъния.

Миовени е град с добре развита икономика и промишлен център на Румъния, с безработица само седем процента.
Посещението в Миовени ще доведе до конкретни резултати, заяви кандидатът за кмет на Плевен Цветан Антов.

„Това е един от най-успешните градове в Румъния, тъй като там се намира един от най-големите заводи на територията на страната - завода за автомобили „Дачия". Целта на моето посещение там е осъществяване контактите с това кметство. Знаете, че Плевен е побратимен с доста градове, но общинското ръководство през последните години използва побратимяването само за екскурзии, а трябва да се популяризира и да се рекламира повече, като туристическа дестинация, защото хората има какво да видят, като туристически обекти в Плевен, в това число и Никопол. Надявам се да постигнем и разширим взаимоотношенията в икономическата сфера. Плевен има нужда от инвестиции, най-големия проблем е безработицата и се надяваме да постигнем добри резултати в работната среща", каза Цветан Антов.

В Никопол безработицата достига 50 процента, заяви кандидатът за кмет Любомир Мачев.

„Отиваме с надеждата в община Никопол да разширим контактите си със самия град и в икономическо отношение, тъй като засега сме на ниво културен обмен. Тука в нашата община имаме надеждата и имаме и ресурса, историческите дадености с обекти, като се надяваме да развием туризма, но основата е да се постави в днешния ден, срещата която предстои в Миовени, да се постави началото на едно взаимоизгодно икономическо взаимоотношение с този град, тъй като при нас безработицата е много голяма - наближава 50 процента и вложените през изтеклия мандат милиони не доведоха до намаляването на безработицата, а напротив - задълбочи се, яви се вътрешната миграция, напускат младите хора и няма никакви предложения, които може да даде общинска администрация към бъдещи инвеститори. Затова отиваме с тази надежда, наистина да се реализира нещо", заяви Любомир Мачев.

Благодарение на сътрудничеството между Никопол и Миовени, от румънска страна са предоставени средства за ремонт на пенсионерския клуб в с. Дебово.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!