Обвинения за хулиганство и лека телесна повреда за партийни активисти
Обвинения за хулиганство и лека телесна повреда за партийни активисти / снимка: Dariknews.bg, архив

Двама партийни активисти са обвинени в хулиганство и нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице в исперихското село Яким Груево. Двамата са задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане.

Според информацията от Варненската апелативна прокуратура на 8 октомври 2015 г. в 12.00 часа в помещение, което се използва като предизборен офис на кандидатката за кмет на село Яким Груево Анифе Мехмед, влизат четирима души и започват да лепят плакати на своята политическа сила. При пристигането на кандидатката за кмет в помещението Метин Тахир и Бейхан Мехмед сипят обиди по неин адрес, дърпат и скъсват дрехите й и я удрят.

Както Дарик съобщи, в основата на инцидента е спор за ползването на помещението, за което и ДПС, членове на чиято младежка организация са четиримата мъже, и „Обединена България", чийто представител е пострадалата жена, твърдят, че имат договори за ползване на клуба.

Днес се очаква наблюдаващият делото прокурор внесе искане в Районния съд в Исперих за определяне на постоянни мерки „задържане под стража" спрямо Тахир и Мехмед, съобщават още от Апелативна прокуратура.

Други новини от Разград