Серия от пътни инциденти заради лошото време, ТИР влетя в имот в Поликраище
Серия от пътни инциденти заради лошото време, ТИР влетя в имот в Поликраище / DarikNews.bg, архив

ТИР е влетял тази нощ в имот в горнооряховското село Поликраище. Инцидентът станал около 2,30 часа на главен път Свиленград-Русе, който минава през населеното място. Тежката машина е излязла от пътното платно и се забила в двора на имота. Камионът спрял на косъм от стената на къщата. За щастие няма пострадали хора, но стопаните са в шок.

Тази сутрин около 8,20 часа пък два турски тира са се ударили също на главен път Свиленград-Русе, но край село Куцина, общ. Полски Тръмбеш. Катастрофата се разминала само с материални щети, а причината е неспазено предимство от един от водачите.
По същото време е станала и верижна катастрофа на ул."Магистрална" във Велико Търново, която поема трафика по главен път София - Варна. В дъждовната сутрин в участъка са се сблъскали пет автомобила. Няма пострадали хора.

Заради усложнената пътна обстановка по трасетата от републиканската пътна мрежа, от ранни зори има засилено полицейско присъствие. Освен полицейските патрули, в региона работят общо 4 мобилни и 10 стационарни камери. Започна инсталирането и на камера на опасен участък на пътя София-Варна на разклона за лясковското село Джулюница, който е с концентрация на пътни произшествия. Организирани са специализирани операции в цялата област по метода на шорокообхватния контрол.