Рецептата на Стефан Михайлов: повече приходи в общината и по-малко данъци за гражданите и бизнеса
Рецептата на Стефан Михайлов: повече приходи в общината и по-малко данъци за гражданите и бизнеса / netinfo

Председателят на Единна народна партия Мария Капон се включи в програмата от събития на Стефан Михайлов във Велико Търново. Заедно с кандидата за кмет на Движение „Царевград за Велико Търново“ и кандидатът за общински съветник Валентин Стоянов, те проведоха среща със служителите на великотърновска фирма. Особено силен беше интересът на гражданите за начина на увеличение на приходите в общината и в същото време – намаление на данъчната тежест върху хората и бизнеса.

Като изключителен финансист Стефан Михайлов им представи радикалните си предложения за подобряване на бизнес-средата, стимулиране на инвестиционните процеси, предоставянето на качествени електронни административни услуги и най-вече – адекватна данъчна политика. „Трябва да предоставим възможността на великотърновци спокойно да регистрират колите си на територията на Велико Търново, а не да извършват това действие в Горна Оряховица, защото ставките там са по-ниски“, категоричен бе Михайлов.

„Искам да започнем ремонтите от малките улици до къщата на всеки един, а не само да се инвестира в асфалт в центъра на града и в тротоари“, каза още Михайлов. „Трябва да стигнем до всяка една къща от малките улици, а не само да се работи по видимите за премиера пътища“, допълни Мария Капон.

Разговорите продължиха и в приемната на Движение „Царевград за Велико Търново“ в кв. „Бузлуджа“, където Стефан Михайлов има открит ден за срещи с граждани – всеки четвъртък от 17.00 до 18.00 часа. Във връзка с казус за хора в неравностойно положение, принудени да молят за правата си и сблъсквайки се всеки ден с непосилни трудности, Михайлов коментира, че във Велико Търново продължава да е невъзможно за човек с инвалидна количка да се придвижи от един район до друг. „Ще покажем друго отношение към хората в неравностойно положение, като въведем наемане на работа на определен брой  хора с увреждания, като условие за подписване на всеки общински договор. Искаме възстановяване на финансирането за личните асистенти и увеличаване на социалните услуги, а в инфраструктурните проекти – съобразяването им за безпрепятствено преминаване на хора с увреждания. Рядкост са във Велико Търново и скосените настилки“, заяви Михайлов. „Тези решения не са въпрос на финансови средства, а на отношение, възпитание и доколко солидарни сме като общество и управление“, категорична бе и Мария Капон.

Кандидатите за общински съветници Цветомир Енев, Красимир Недков, Елица Стефанова и Марияна Пашунова, заедно с Мария Капон, се срещнаха с гражданите от кв. „Бузлуджа“, като обиколиха пазара на квартала. „На всеки давам личния си телефон. Ще очаквам след 25 октомври, като общински съветник, да получавам от Вас както сигнали и жалби, така и лично да мога да Ви представлявам през следващите 4 години. Без значение за кого ще гласуват, аз ще бъдат общинският съветник на всички великотърновци“, каза Цветомир Енев.

В края на деня в спортен клуб „Динамик“ се проведе и организираният под патронажа на Стефан Михайлов турнир по билярд. Съветниците Мирослав Паничаров, Красимир Недков и Елица Стефанова взеха активно участие в турнира. „Организирахме този турнир, защото ние, от Движение „Царевград за Велико Търново“ държим на феърплей, честното състезание, уважение, мъжко и достойно поведение не само в спорта, но и в управлението и отношението към града ни“, каза Стефан Михайлов. За нас са важни хората – да чуем техните проблеми, техните предложния за решения и да представим нашите идеи. Очакваме на 25 октомври, с номер № 17 в бюлетината, да получим тяхното доверие. А ние ще го защитаваме всеки ден“, допълни Михайлов.