Отново Code Week Враца
Отново Code Week Враца / Дарик Враца

За втора година във Враца ще се проведе най-иновативното по рода си събитие в Северозапада - Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането. Целта на събитието е хората да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България - ИТ. Откриването ще бъдe в събота от 9:45ч в спортната зала на ПМГ, а закриването - в неделя от 18:00ч, на същото място. Миналата година в събитието се включиха 200 участници и 20 лектори, като целта на организаторите е тази година да се съберат двойно повече хора.

Ще бъдат проведени многобройни безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационните среди за момента. Всеки от участниците ще може да избира един от следните модули:

1. Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress
2. Увод в програмирането с Java
3. Създаване на приложения за Андроид
4. Front-end - създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
5. Уеб дизайн
6. Видеообработка
7. Photoshop
8. Анимиране
9. Роботика за начинаещи
10. Създаване на съдържание (Copywriting)
11. Search engine optimization
12. Програмиране за най-малките (5-7 клас)
13. Бизнес мислене
14. Хакатон

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.

За участие се изисква предварителна регистрация на адрес http://codeweek.vratsa.net. На посочения адрес има допълнителна информация за всеки един от модулите, както и за лекторите, които ще преподават.

Организатор на събитието е сдружение "Враца софтуер общество". Спонсори са Нова Броудкастинг груп, фонданция Reach for change, технологичните компании ICN.bg, BGOsoftware и Google. За организацията помагат също и РИО-Враца, а любезни домакини на събитието са ПМГ "Акад. Иван Ценов".