В Албена започват държавните първенства по тенис на маса
В Албена започват държавните първенства по тенис на маса / Албена АД

Държавните шампиони на България за 2015 г. по още един спорт ще бъдат определени в Албена. На 9 октомври председателят на родната ни федерация по тенис на маса Стефан Китов официално ще открие националните отборни първенства при мъжете, съобщава ръководителят на спортния отдел Руслан Йорданов.

Участват осемте най-добри тима на страната, както и осемте водещи клуба в „А“ група Север. Веднага след това в спортната зала ще се изиграят по 3 кръга от Висшата лига и Северна ''А" група. Ето имената на отборите които ще спорят за шампионската титла по класирането им от предходния шампионат: "ДигестаПрофи Спорт" /София/ - с най-високо рейтинговия българин в световната ранг листа Кирил Попов, "Асарел Медет“ /Панагюрище/ - с държавния шампион от сингълите Петко Габровски, държавния вицешампион Теодор Александров и победителя в завършилия предната седмица световен шампионат за хора с увреждания Денислав Коджабашев. Останалите състави са: "Мадлен" /София/, "Корабостроител 92" /Варна/, "Боровец" /Г. Оряховица/, "Стоянстрой" /Пловдив/, "Марек-Дигеста"/Дупница/ и новия член на Висша лига – "Добруджа" /Добрич/ с капитан бронзовият медалист от държавния личен шампионат Радослав Камберов и новите чуждестранни "попълнения" от Румъния, Чехия и Норвегия. Сред участниците в мъжката Северна "А" група като предварителен  лидер е сочен отбора на 'Дунав" /Русе/, но едва ли ще му бъде лесно имайки предвид силните формации, които участват и тук.

След приключване на състезанията от държавното първенство от 14.00 ч. в събота - 10 октомври, в спортна зала"Албена", ще започне втория открит шампионат за мъже и 4 възрастови групи ветерани, в които освен изявявалите се до момента майстори ще се включат и гости от Румъния и много други български състезатели. Входът за зрители е безплатен, а това ще даде възможност на всички любители на динамичния спорт с малкото топче да се насладят на майсторството на елитните състезатели на