Местан поиска незабавна екстрадиция на Цветан Василев
Местан поиска незабавна екстрадиция на Цветан Василев / снимка: БГНЕС, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира последните изказвания на банкера Цветан Василев, който в телевизионно интервю намекна за негласна коалиция между ГЕРБ и ДПС в управлението.

"Крайно време е това лице да говори не само пред медиите, а пред българските следствени органи, в последствие - и пред българския съд. За най-мащабното престъпление на всички векове Василев трябва да бъде незабавно екстрадиран и да отговаря пред съдебните органи", заяви Местан, цитиран от „24 часа".

„Ако някой се бои от истината за КТБ, то никой в ДПС не е сред тези, които се боят. Българското общество има нужда от истината за КТБ. Тогава ще се види кой, как е заграбил активите и кой, как е управлявал милиарди левове на български граждани. Аз пък имам информация за 10 основни активи на банката, които са заграбени", добави той.

Лидерът на ДПС призова към тотално международно сътрудничество за връщането на банкера в страната и се закани, ако Сърбия продължава да отлага екстрадицията, въпросът да бъде поставен пред еврокомисаря по правосъдието от представителите на ДПС в европарламента.