Янтра - 2013 се присъединява към Football People Action Weeks
Янтра - 2013 се присъединява към Football People Action Weeks / Детско-юношески футболен клуб „Янтра – 2013”
Детско-юношески футболен клуб „Янтра – 2013” град Габрово се присъединява към 900 групи от цяла Европа по време на общоевропейската футболна антирасистка инициатива - Football People Action Weeks, на неформалната мрежа FАRE.
Детско – юношески футболен клуб „Янтра – 2013” град Габрово ще се присъедини към най-голямата социална кампания в областта на спорта - Football People Action Weeks, организирана от неформалната мрежа FАRE /Football Against Racism in Europe/, за да заяви силата на футбола да сближава хората и за да изрази позицията си срещу социалното изключване и дискриминацията.
Инициативата „Football People Action Weeks” ще се проведе между 8 и 22 октомври в целия европейски футбол. Професионални и аматьорски футболни клубове, фенове, национални футболни асоциации, неправителствени организации и неформални групи от 50 страни ще организират над 2000 дейности за борба с дискриминацията и в подкрепа на многообразието във футбола. Мачовете от УЕФА Шампионска лига и Лига Европа на 20, 21 и 22 октомври ще бъдат посветени на темата.
Като част от инициативата, Детско – юношески футболен клуб „Янтра – 2013” град Габрово организира открита дискусия за малките футболисти по темата за расизма, социалното изключване и дискриминацията във футбола, както и открит футболен урок, проведен от педагози от Академия „Индивидуална футболна подготовка”, град София. Събитието ще се проведе на 12 октомври 2015 /понеделник/ от 17.30 часа в Спортна зала „Орловец” град Габрово.