С над 11 милиона лева ремонтират 20 километра от пътя Камен- Драганово
С над 11 милиона лева ремонтират 20 километра от пътя Камен- Драганово / снимки:Пресцентър- АПИ
С над 11 милиона лева ремонтират 20 километра от пътя Камен- Драганово
82149
С над 11 милиона лева ремонтират 20 километра от пътя Камен- Драганово
  • С над 11 милиона лева ремонтират 20 километра от пътя Камен- Драганово

С над 11 милиона лева ще бъдат ремонтирани 20 километра от третокласния път Камен- Драганово, който е лот 85 от десетия етап на ОП „Регионално развитие”. Съфинансиране е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет, информира ръководителят на проекта инж. Бисер Йорданов от Агенция „Пътна инфраструктура”. Строителните дейности започнаха през септември и трябва да приключат до края на годината. Лот 85 е третият проект, който се реализира в областта от „Пътна инфраструктура”. Основен ремонт на третокласния път не е правен повече от 20 години, съобщи екипът, който работи по проекта.

„С предвидените дейности ще се повиши безопасността и удобството на пътуване на жителите от общините Горна Оряховица и Стражица, както и на живеещите в областния център Велико Търново. По- добрата инфраструктура ще стимулира привличането на инвестиции, ще подобри достъпа до туристическите обекти в областта, значително ще се подобри и достъпът до културни средища, здравни и образователни услуги и до културно- исторически обекти”, обясни инж. Йорданов.

По отсечката ще бъдат извършени локални ремонти, ще се възстанови и пътната конструкция, ще се изградят нови банкети, бетонни бордюри, тротоари, хоризонтална пътна маркировка и вертикална сигнализация.

Областният управител проф. Пенчо Пенчев подчерта, че е въведена временна организация на движението, като е от особена важност гражданите да спазват поставените знаци.

Всеки втори километър от републиканската пътна мрежа се нуждае от ремонт, заяви екипът, който работи по проекта. За следващия програмен период се планира ремонт на 12 км от пътя Поликраище- Елена и 24 км от отсечката Вонеща вода- Трявна. Финансирането ще бъде осигурено по ОП „Региони в растеж”.