Обсъдиха подготовката на републиканската пътна мрежа и АМ „Тракия“ за зимата
Обсъдиха подготовката на републиканската пътна мрежа и АМ „Тракия“ за зимата / Областна администрация Ямбол

Проблемите на поддържане на републиканската пътна мрежа през предстоящия зимен период и подготовката на автомагистрала „Тракия“ при усложнена зимна обстановка бяха обсъдени на работна среща в Ямбол.

На срещата присъстваха представители от областите Ямбол, Бургас, Хасково и Сливен и представители на Агенция пътна инфраструктура и Главна дирекция „Национална полиция“, които ще изготвят доклада за състоянието и проблемите по поддържане на републиканските пътища на територията на четирите области.

По време на заседанието готовността си и проблемите докладваха представителите на Областните пътни управления, Пътна полиция, Автомобилна администрация, Пожарна безопасност и защита на населението, представителите на фирмите и консорциумите, които поддържат републиканските пътища и лотовете на автомагистралата от Стара Загора до Бургас.

628 км републикански пътища и 34 км автомагистрала се поддържа от Областно пътно управление Ямбол. Две са фирмите и обединенията, който поддържат  тези пътища на територията на областта.  Подчертана бе добрата координация между институциите по време на кризисни зимни ситуации. Отбелязано бе и подобряващата се с всяка изминала година техническа обезпеченост на фирмите грижещи се за републиканските пътища.

По заповед на областния управител на Ямбол Димитър Иванов предстоят до края на месец октомври проверки на фирмите, осъществяващи зимно поддържане на участъците от АМ“Тракия“ – Лот 3 и Лот 4 и републиканските пътища І, ІІ и ІІІ клас.

Обект на проверката са състоянието на снегопочистващата техника и наличието на материали за снегопочистване.