Кание Уест: Модата дискриминира хетеросексуалните дизайнери
Кание Уест: Модата дискриминира хетеросексуалните дизайнери / Guliver/Getty Images

Рапърът Кание Уест, който стана моден дизайнер и неотдавна представи колекцията си в рамките на Нюйорската седмица на модата, заяви, че като хетеросексуален дизайнер е подложен на дискриминация, предаде Франс прес. "Почувствах, че съм подложен на дискриминация в модните среди, защото не съм хомосексуалист, за разлика от света на музиката, където хомосексуалността несъмнено е фактор за дискриминация", заяви той пред специализирания сайт за мода showstudio.com.

Представянето на втората му колекция, вдъхновена от "Междузвездни войни", в рамките на Нюйоркската седмица на модата подразни някои дизайнери, в частност дизайнерка, която трябваше по същото време да покаже колекцията си.

Рапърът увери, че защитава правата на общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. Съпругата му, звездата от телевизионно риалити шоу Ким Кардашиян, е доведена дъщеря на Брус Дженър - бившия олимпийски атлет, който смени пола си и стана Кейтлин Дженър. Ким и Кание са се появявали многократно в компанията на Кейтлин, потвърждавайки подкрепата си за правата на транссексуалните.

Рапърът поясни, че в началото на кариерата си в света на модата се страхувал, че ще бъде обект на подигравки от страна на чернокожи радиоводещи, защото културата на чернокожите по принцип е хомофобска. Кание Уест, който наскоро обяви, че има амбиции да се кандидатира за президент на САЩ, за пореден път се сравни с Микеланджело, отбелязвайки, че иска да докаже, че е "творчески гений".

Източник: БТА