И сините зад кандидат-кмета Камбитов
И сините зад кандидат-кмета Камбитов / Пресцентър

Автентичната организация на СДС в Благоевград подкрепи кандидатурата на Атанас Камбитов за втори кметски мандат.

Решението на сините активисти бе обявено на среща от председателя на благоевградската организация д-р Георги Георгиев.

"Няма нищо по-нормално от това да подкрепим един проспериращ кмет, какъвто е д-р Камбитов. В негово лице виждаме един успешен кмет. Вярваме, че той ще продължи да работи в посока развитието на общината и осигуряване на по-добър стандарт на живот за жителите", каза д-р Георгиев.

От своя страна Атанас Камбитов благодари за доверието и подкрепата.

"Винаги съм споделял дясната идея, без нея, без икономика, няма как да се прави социална политика", каза д-р Камбитов, припомняйки годините от началото на демокрацията.

Камбитов заяви, че участва в предизборната надпревара със самочувствие за един успешен мандат и добре свършена работа през последните четири години.

"Ние сме една от малкото общини, която реализира всичките си проекти в срок, без никакви санкции. Горд съм с модернизирането на СБАЛО „Св. Мина“. Това беше много мащабен и труден проект. Общината даде допълнителни средства  само и само нещата да се случат. Предвиждаме доизграждане на лечебното заведение", каза д-р Камбитов.

В управленската му програма за периода 2015-2019 година е предвидено реализиране на втори етап по проект „Ремонт и оборудване на СБАЛО „Св. Мина“, на стойност 22,8 милиона лева.

По време на срещата със сините бе подчертан и успехът на Общината във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя ще обхване над 90% от блоковете в Благоевград.

Друг основен приоритет е благоустрояването на IV микрорайон, където ще бъдат рехабилитирани и реконструирани улиците, ще бъде изградено енергоспестяващо осветление и озеленяване.

На срещата присъстваха д-р Тони Даскалов, Митко Иванов, Мария Велинова, Вили Петева, Гинка Станчева Боян Тохонов и още много други членове на партията.

Сред основните ценности, които СДС следва са гарантиране на  достойнството на човешката личност, свободата, солидарността, справедливостта, толерантността, родолюбието и традициите.
.