Младежка компания поела с автомобила си убитият по пътя за „Копитото” мъж
Младежка компания поела с автомобила си убитият по пътя за „Копитото” мъж / снимка: БГНЕС, архив

Намереният на Витоша във вторник сутринта мъртъв мъж е бил блъснат от кола, а шофьорът е избягал. Колата вече е намерена, а водачът е идентифициран. До следобедните часове в сряда обаче виновникът все още не е бил задържан, съобщава „24 часа”.

Откриха труп по пътя за „Копитото”

В тъмния мерцедес се е возела компания от няколко младежи. Инцидентът е станал в участъка между „Тихия кът” и „Мечката” в понеделник вечер.

63-годишният софиянец Радослав Стоянов вървял от лявата страна на пътя и се спускал надолу към града. Човекът е бил ударен отзад от автомобила. Компанията, която се е возела в колата, не е видяла мъжа и шофьорът не е успял да реагира, разказаха разследващи.

В тежкия сблъсък мерцедесът счупил десния крак на Стоянов, както и няколко гръбначни прешлена. Пострадалият имал и кръвонасядане в задната част на главата. Според съдебните лекари е починал на място.

От удара на мястото останали много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята и други отломки. Когато разбрали какво са направили, младежите се уплашили и избягали. А за да не направят впечатление, дори загасили фаровете на автомобила.

След като прегледали записи от камерите и разпитали свидетели, полицаите стигнали до колата и извършителите.