Георги Първанов подкрепи в Габрово кандидат-кметът на АБВ Светлозар Тодоров
Георги Първанов подкрепи в Габрово кандидат-кметът на АБВ Светлозар Тодоров / снимка: БГНЕС
Георги Първанов подкрепи в Габрово кандидат-кметът на АБВ Светлозар Тодоров
82132
Георги Първанов подкрепи в Габрово кандидат-кметът на АБВ Светлозар Тодоров
  • Георги Първанов подкрепи в Габрово кандидат-кметът на АБВ Светлозар Тодоров

Президентът Георги Първанов бе в Габрово, за да подкрепи кандидат-кметът и водач на листата с общински съветници на партия АБВ Светлозар Тодоров. Първанов изтъкна политическия опит, образованието и диалогичността на Светлозар Тодоров. Кандидатът за кмет на АБВ е завършен управленец, заяви той.

„Той е човек, който е учил „Публична администрацията” и „Прав”, който е специализирал „Политология”, който не само много е учил, но има богат практически опит. С други думи той е един завършен управленец. Аз твърдя, че с кандидатите на АБВ за кметове на общини, на населени места, за общински съветници, идва една нова вълна в българската политика - на млади хора, високообразовани, хора, които са добри професионалисти, хора, които вече се доказват като управленци, и са почтени, и са родолюбци. Ето това е бъдещето на българската политика”, заяви Първанов.

Днес повече от всякога имаме нужда от съгласие, за сметка на чисто партийното поведение, за да можем да усетим желаните от нас промени. Смятам, че АБВ аз като кандидат за кмет, можем да бъдем сериозни фактори в ускоряването на този процес, каза самият Светлозар Тодоров.

Той изтъкна, че АБВ събира в себе си толерантност, опит, експертност, диалогичност и, не на последно място, родолюбие.

„АБВ в управление на местната власт ще заложи на четири важни приоритета – открито и прозрачно управление, създаване на работни места, политики към младите семейства, сигурност и обществен ред. Колкото повече информация за фирмите, които изпълняват, за начина, по които печелят, ще имаме по-голямо доверие. Нещо, което в момента липсва. Действащи електронни услуги – там община Габрово похарчи над 500 000 лева за внедряване на седем електронни услуги, а знаете ли колко се ползват. Може би ще се изброят на пръстите на едната ми ръка през последните една-две години. Защо е така? Защото никой не питал отделните организации, гражданите, бизнеса, който е изключително заинтересован проблемите му да се решава бързо, какви точно услуги искат”, обърна се към симпатизантите си при откриването на кампанията Светлозар Тодоров.

Георги Първанов призова габровци да подкрепят партия АБВ на предстоящите местни избори.