Откриха учебната година за медицински сестри и акушерки в Югозападния университет
Откриха учебната година за медицински сестри и акушерки в Югозападния университет / пресцентър

Ръководството на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт" откри учебната година на първия випуск медицински сестри и акушерки в Югозападен университет "Неофит Рилски", съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Деканът на факултета проф. д-р Стоян Иванов поздрави всички новоприети студенти, официални гости и преподаватели. В специалност "Медицинска сестра" са приети 14 студенти, трима от които ще бъдат обучавани в платена форма на обучение. Десет са студентите, които са приети в специалност „Акушерка“, редовна форма на обучение.

Ръководителят на новооткритата катедра по здравни грижи доц. Румяна Бахчеванджиева представи част от колегите си. Специалистът по репродуктивна медицина доц. Атанас Щерев, ортопедът Р. Кастелов и хирургът доц. Р. Стойчев ще бъдат част от екипа, които ще готви новите студенти за медицинските специалности. От 16 ноември първокурсниците ще започнат и 180 часа учебно-клинична практика в отделенията на МБАЛ и болница „Пулс“.

На церемонията присъстваха още заместник-областният управител Асим Адемов, директорът на МБАЛ и заместник-ректорът по образователната дейност доц. д-р Траян Попкочев.