Възстановяват площите, използвани за строителни площадки от изпълнителя на водния цикъл
Възстановяват площите, използвани за строителни площадки от изпълнителя на водния цикъл / Община Сливен

Всички тротоари и зелени площи използвани за строителни площадки в обхвата на проекта за водния зикъл на Сливен ще бъдат възстановени за сметка на строителя след приключването на проекта, съобщи заместник-кметът Румен Стоилов. Той посочи, че до края на месеца се очаква завършването на проекта като тази седмица асфалт ще се положи на последните  предвидени за асфалтиране малки участъци в кв. „Кулцохор” и кв. „Комлука”.

В кв. „Комлука” асфалт ще се положи на ул. „Шипка”, в участъка между ул. „Сирак Скитник” до ул. „Преслав”, ул. „Преслав”, в участъка от ул. „Стефан Пейчев” до ул. „Чудомир Кантарджиев”, както и на ул. „Чудомир Кантарджиев”, в участъка между ул. „Преслав” и ул. „Хан Аспарух”.

В кв. „Клуцохор” ще се работи само по участъка на ул. „Лозарска” при №19 на същата улица.

След приключването на строително-монтажните работи започва  едногодишният срок за отчитане на дефекти, каза още Стоилов и подчерта, че строителният надзор ще остане в Сливен, за да наблюдава  експлоатацията на целия обект.

 

Община Сливен предоставя схеми, от които всеки гражданин може да се информира за напредъка на отделните етапи на проекта. В синьо са участъците, които подлежат на асфалтиране тази седмица, а в тъмносиво са вече асфалтираните участъци.