Здравко Димитров: Обръч от кандидати натрапва “модела Орешарски” в Пловдив
Здравко Димитров: Обръч от кандидати натрапва “модела Орешарски” в Пловдив / netinfo

В следващите 20 дни с честна игра и партньорство между Реформаторския блок и ГЕРБ ще установим модела “Да решаваме заедно” в Пловдив, заяви Здравко Димитров пред медиите след срещата с бизнеса която се проведе в  Новотел Пловдив.

От известно време моделът “Орешарски” се опитва да се настани в Пловдив, чрез няколко свързани в обръч кандидати за кмет и чрез медийни манипулации, в които вече се включи една близка до БСП, популярна социологическа агенция.

Характерно за този обръч от кандидати е, че когато местният председател на БСП говори, те мълчат и го слушат внимателно” каза Здравко Димитров. Той допълни, че местната коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок е мобилизирана и в партньорство с други центристки и дясно-центристки формации ще създаде стабилна коалиция в Общинския съвет.

Димитров бе категоричен, че с лъжи и манипулации, пловдивчани не могат да бъдат накарани да изберат между две лоши алтернативи, след като има верен избор. Според него сегашният кмет не е способен да сформира стабилно дясноцентристко управление в Пловдив и неговата слабост е една от двете основни заплаха пред развитието на града. Недоверието на пловдивчани към кмета на общината се превърна в непоносимост и кадрови и персонални грешки провалят партньорството между дясно-центристките партии”, добави Димитров.

Пред над 300 представители на местния бизнес лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че изказва категоричната, непоколебима и искрена подкрепа на реформаторите за Здравко Димитров, като кандидат за кмет на Пловдив, за листата, която е зад него и за кандидатите за районни кметове.

Димитров каза още, че ако бъде избран за кмет, най-голямата общинска листа, която се очаква да бъде на ГЕРБ ще участва в управлението като предложи председател на Общинския съвет и излъчи заместник-кметове.

Ние от “Да решаваме заедно” и Реформаторският блок ще бъдем партньор и основа на тази коалиция. Нашата най-голяма сила е, че обединяваме пловдивчани, че не разделяме съгражданите си на “наши” и “ваши”, че искаме да отстраним кадровите и персонални грешки, да представим нов стил на управление и по волята на пловдивчани да продължим модела на дясно-центристко сътрудничество, каза още той.

Димитров обяви още, че бързото подобряване на тротоарите, улиците и пешеходните пътеки в целия град, подобряването на състоянието на ВиК и канализацията, намаляването на местните данъци и такси, промяната на отношението към бизнеса и привличането на нови инвеститори, както и грижата за възрастните хора ще бъдат във фокуса на новото коалиционно управление на Пловдив.

“Всички решения на новия екип и в общинския съвет ще бъдат взимани само след като пловдивчани бъдат информирани и мнението им бъде зачетено”, припомни отново Здравко Димитров.