Община Шумен с отворено писмо до СОУ „Трайко Симеонов” и кандидат-кметовете
Община Шумен с отворено писмо до СОУ „Трайко Симеонов” и кандидат-кметовете / netinfo

Община Шумен изпрати отворено писмо до директора и колектива на СОУ „Трайко Симеонов", както и до кандидатите за кметове на Община Шумен.

То е във връзка с публикация в днешния брой на вестник „Шуменска заря" и е по повод срещата на кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Шумен Любомир Христов с колектива на СОУ „Тр. Симеонов", където директорът Галина Сакарова и представители на учителите коментират, че сегашното кметско ръководство не е направило нищо за училището и е изразявало пренебрежение към проблемите му. От Община Шумен уточняват, че през последните четири години за училището общината е вложила общо 267 670 лв. както следва: за газификация през 2012 г. - 66 000 лв.; за закупуване на 60 бр. радиатори през 2013 г. - 10 000 лв.; за актуализация на бюджета на училището за заплати за 2013 г. - 33 600 лв.;зза преустройство на класни стаи във филиал на ОДЗ „Светулка" през 2013 г. - 30 600 лв.; за превоз на ученици от с. Хитрино за 2014 г. - 42 000 лв.; за ремонт на покрив на източното крило - 60 000 лв.; за осигуряване на нужния брой деца, от януари досега за превоз на 42-ма ученици от 8 села на областта - общината е изплатила други 25 070 лв.

„Подменена е дограмата на класните стаи на западното крило, но по необясними за нас причини, децата учат в северното крило, където не е подменена. Няма теч от покрива на западното крило. Разбираме, че по време на избори картите се пренареждат, отношенията се променят и всеки се стреми да завоюва нови позиции пред евентуалните бъдещи управници. Разбираме и че грижите не са достатъчни. Но това не е основание да се отрича всичко направено досега", отбелязват още от местната администрация.