Живко Георгиев откри предизборната си кампания в Тервел
Живко Георгиев откри предизборната си кампания в Тервел / netinfo

Пред пълната читалищна зала в Тервел, Живко Георгиев, кандидат за кмет на общината, представи предизборната платформа, която той и водената от него листа от общински съветници ще изпълняват през мандат 2015-2019. Гражданите чуха предложенията на Живко Георгиев за конкретни дейности, обособени в приоритети: "Обществен ред и сигурност", "Околна среда и екология", "Благоустрояване", "Основна инфраструктура", "Бизнес", "Заетост и работни места", "Образование", "Социални услуги", "Здравеопазване", "Култура, спорт и младежки дейности" и "Туризъм, религии". Предложените решения на проблемите се отличават с прагматичност , позоваване на добри практики от досегашния опит в управлението на Община Тервел, познаване на реалностите и законовите механизми за работа на общината.

Аплодисменти в залата предизвика показаната компютърна презентация на акценти от платформата, особено в частта й, показваща изпреварващите останалите общини в страната действия на община Тервел за санирането на панелните жилища. В Тервел вече се изпълнява строителство, докато в останалите общини все още се правят обследвания или се избират строители. Живко Георгиев заяви готовност да направи през предстоящия нов мандат за другите желаещи сдружения на собствениците в града това, което свърши за санирането на първите два блока.

Всички гости на откриването получиха отпечатани екземпляри от предизборната платформа. Представени бяха кандидатите за общински съветници и за кметове на населените места.

Музикални поздрави към гостите на откриването поднесоха известната народна певица и почетен гражданин на Община Тервел Калинка Вълчева и Фолклорния танцов ансамбъл към читалището в Тервел, носещ нейното име.

Привържениците на кандидата Живко Георгиев , съветниците и кметовете от БСП се разделиха с обещанието техният номер в бюлетината - номер 10 , след изборния ден да остане без нулата и да се превърне в "№1".