Миков: Нашите кандидати предлагат сериозна политика, почиваща върху левите стандарти
Миков: Нашите кандидати предлагат сериозна политика, почиваща върху левите стандарти / Дарик Добрич

Председателят на БСП Михаил Миков посети Добрич, за да подкрепи кандидата за кмет на града Мая Димитрова и кандидатите в останалите седем общини в областта.

Пред щаба на БСП Михаил Миков се срещна и с представители на листите за общински съветници, с членове и симпатизанти на социалистическата партия. Групата премина по пешеходната зона в центъра на Добрич, а първото, което направи Михаил Миков, бе да си купи последния брой на партийния орган в.„Дума”.

„Тук съм за да подкрепя Мая и нашите кандидати от листата, нашите кандидат-кметове от общините в Добричка област. Те предлагат сериозна политика, почиваща върху левите стандарти. Няма друга партия, която да има своя предизборна платформа. Няма друга партия, която да е последователна – вижте последната година. Ние не участвахме във всички тези решения, които възмущават хората”, заяви Миков. Той призова на тези избори да се гласува за тези, които са последователни, за тези, които споделят и решават проблемите на хората.

„Защото в последно време беше модерно да се обикалят политическите партии, да се кандидатираш първо от НДСВ, после от ГЕРБ, после за всеки, който е на власт. Това е част от трупаното недоверие на хората в политиката и политиците, тази непоследователност. Затова на нашите кандидати, на Мая специално, искам да им благодаря, че имат куража да се кандидатират в тия времена от БСП”, подчерта лидерът на социалистите.

По думите му се правят опити предизборната кампания да не стига до проблемите на хората. „Затова нашето лого е „За хората”. Асфалтът, бетонът подменят проблема на обикновения гражданин. Общината се превръща все повече в община за обществените поръчки, за усвояването на европейските средства, отколкото в решения за хората – за детската градина, за възрастните хора, за безработицата”, посочи Миков и допълни: „Мая и нейният екип са достатъчено млади, за разлика от листата на основния опонент ГЕРБ. Там младите са доста по-назад, това е индикатор за отношение към младите хора, в същото време и перспектива.”

Михаил Миков очаква добро представяне на БСП в областните центрове, както и да се запази и разшири присъствието на социалистите в по-малките градове.