Приключва изграждането на пункт за животински отпадъци в Тервел
Приключва изграждането на пункт за животински отпадъци в Тервел / Община Тервел

Приключиха основните дейности по изграждане на пункт за управление на животински отпадъци в Тервел, съобщават от общината. Съоръжението се изгражда чрез проект по Програма за развитие на селските райони. Целта му е да подкрепи животновъдите и преработвателите на животински продукти в региона, като им осигури необходимото обслужване за отделяните в техните производства отпадъци.

Изградена на фаза груб строеж е сградата на пункта, работи се по вертикалната планировка на терена. Сградата е с площ от 388 кв.м., а целият терен е 2 дка. Стойността на строителните работи е 509 хил. лева без ДДС.Доставено в Тервел и готово за монтиране е оборудването на пункта – три хладилни камери,сепаратор, автомивка, множество миещи места, плотове и специфично оборудване. Стойността на оборудването е 695 хил. лева.

Логистиката на пункта ще се извършва от три камиона с различна товароподемност – най-малкият може да носи товари до 3.5 тона, средният до 6.5, а най-големият – до 18 тона. Доставени са вече както трите камиона, така и вътрешнозаводският транспорт – един електрокар и 5  палетни колички. Общата стойност на доставените транспортни средства е 458 хил.лева. Новият пункт ще осигури работа на пет души.