НФСБ се явява с листа за съветници във В. Търново, издига кметски кандидатури в две общини
НФСБ се явява с листа за съветници във В. Търново, издига кметски кандидатури в две общини / DarikNews.bg

Председателят на НФСБ Валери Симеонов подкрепи кандидатурата на Даниел Панов за втори кметски мандат във Велико Търново. В областния град Симеонов посочи, че НФСБ ще участва в местните избори с листа за общински съветници, но дава категоричната си подкрепа за Даниел Панов, издигнат от ГЕРБ. Той определи изминалия мандат на Панов като успешен и посочи, че натрупаният опит не бива да бъде пропилян. "Работата на добрия и успешен кмет и на конструктивно работещия Общински съвет е да създадат условия за развитие на българската икономика. Това е най-трудната задача, защото кметът на създава работни места, това го прави бизнесът. Кметът да не мисли колко градинки да направи, а как да облекчи бизнеса в развитието му и създаването на работни места", заяви Валери Симеонов.

Той представи кандидатите за кметове и листите за общински съветници на НФСБ във Великотърновска област. В старопрестолния град НФСБ се явява на местните избори с листа за общински съветници, чийто водач е Людмил Атев. В листата са включени три жени и трима мъже. "Това са хора завършени, хора с характер, патриоти", посочи Валери Симеонов. Важна задача, която съветниците от НФСБ и кметът трябва да реализират в старопрестолния град, е инфраструктурата. "За град като Велико Търново е много важно опазването на архитектурата и историята, на археологическите дадености и спиране на презастрояването.

В следващия мандат трябва да бъдат положени усилия за разработването на историческите светини в Арбанаси и на Света гора", посочи още Валери Симеонов. Той посъветва Даниел Панов да увеличи работата на общинските фирми, което ще създаде допълнителна заетост. "Защо да не се направи във Велико Търново общински бетонов възел, защо да не се създаде производство на слънчеви колектори, с които да бъдат оборудвани сградите с плоски покриви. Това значително ще свали разходите за топла вода и за отопление, с което ще се намали влиянието на хищническите топлофикации", каза Симеонов. 

В Горна Оряховица НФСБ се явява с кандидат за кмет - Красимир Хаджидосев, областен координатор на партията, който е и водач на листата за общински съветници, в която са включени инженери, лекари, икономисти, химик, железничар, политолог, конструктор. В горнооряхдве общиниовското село Стрелец кандидатът за кмет на НФСБ е Христо Дряновски.

В Павликени кандидат-кметът на НФСБ е учителят и спортистът Христо Пенчев. Фронтът излиза и с кметски кандидатури за Върбовка - Силвия Пенчева, и за Сломер - Христо Дряновски. В Свищов водач на листата за общински съветници е Ивайло Атанасов. В крайдуенавския град НФСБ подкрепя кандидат кметската кандидатура на д-р Татяна Георгиева.

"След тези местни избори хегемонията на ДПС ще бъде нарушена. Има отрезвяване на избирателите. 25 години ДПС насажда на турците, че българите са страшни, че ще им вземат имената, че ще ги изселят. Това не е истина. ДПС умишлено прави разединителна линия между българи и турци, между християни и мюсюлмани. Нашият народ винаги е бил монолитен. След 25 години вече има пробуждане", заяви Валери Симеонов.

Според него независимо, че в различни общини ВМРО и НФСБ издигат и подкрепят отделни кандидати за кметове, няма риск за коалицията „Патриотичен фронт“. Симеонов посочи, че работата на коалицията в Народното събрание е монолитна и отчете, че обещанията на НФСБ по време на парламентарните избори са реализирани за десетте месеца работа на Народното събрание. Според него НФСБ ще увеличи влиянието си в общинските съвети.