Иван Портних се включва в кампанията по кръводаряване
Иван Портних се включва в кампанията по кръводаряване / Дарик Варна, архив

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних ще откликне на призива на Кръвния център в града и ще дари кръв, съобщиха от пресцентъра му. Портних ще стане кръводарител утре, като ще посети центъра и ще се запознае с проблемите на здравното заведение.

Ръководството на Районния център за трансфузионна хематология, популярен като Кръвния център, покани всички кандидати за кмет на Варна да се запознаят на място с условията там и да дарят кръв. Това е стъпка за осигуряване на средства за спешен ремонт на сградата, в която се помещава центърът

Кръвният център ползва сградата в двора на болница „Света Анна" от 2001 г. От тогава цялостен ремонт на базата не е правен, а само козметични ремонти. Изчислено е, че за ремонта на сградата ще са необходими 309 000 лева. Средствата са за ремонт на покрива, външната част на сградата и всички вътрешни помещения. Ако до края на годината не бъде направен цялостен ремонт на сградата, Кръвният център е изправен пред угрозата да бъде затворен от санитарните власти.

От здравното заведение изпитват нужда и от кръв, като в момента недостигат количества от група А с положителен резус фактор.