Мъж от Горна Оряховица отива на съд, убил майка на 13 деца
Мъж от Горна Оряховица отива на съд, убил майка на 13 деца / Sofia Photo Agency, архив

41-годишен мъж от Горна Оряховица ще бъде изправен на съд за зверско убийство на майка на 13 деца. Прокуратурата е внесла в Окръжния съд във В. Търново обвинителния акт срещу Венелин М., причинил смъртта на Цонка Георгиева.

Кървавата драма се разиграла на 24 октомври миналата година след лют скандал между двамата в дома им в Г. Оряховица. Мъжът изпаднал в ярост, грабнал кухненски нож и нанесъл множество прободни рани по гръдния кош, корема и крайниците на Цонка. Жената се опитала да избяга, но припаднала и минувачи я открили да лежи в локва кръв в градинка пред блока. 47-годишната потърпевша била приета по спешност в болницата във Велико Търново. Четири дни по-късно обаче издъхнала.

В обвинителния акт прокуратурата посочва, че убийството е извършено при опасен рецидив, по особено мъчителен начин и с голяма жестокост. Венелин М. е осъждан многократно за нанасяне на телесни повреди, кражби и измами. След смъртта на Цонка Георгиева социалните служби във Велико Търново и Горна Оряховица търсили варианти за бъдещето на осиротелите деца.