Учители искат от Иво Димов стратегия за образованието в община Димитровград
Учители искат от Иво Димов стратегия за образованието в община Димитровград / netinfo
Учители искат от Иво Димов стратегия за образованието в община Димитровград
82088
Учители искат от Иво Димов стратегия за образованието в община Димитровград
  • Учители искат от Иво Димов стратегия за образованието в община Димитровград

„Въведохме безплатно изучаване на английски език в детските градини и 50 на сто намалени такси за тренировките по футбол и карате. Създадохме система от безплатни прегледи за децата от 1 до 3 клас при очен лекар, физиотерапевт и зъболекар. Подобрихме училищната инфраструктура и успяхме да решим поне 70 на сто от най-наболелите проблеми в образованието”. Така обобщи постигнато през изминалия му мандат кандидатът за кмет на Димитровград от ПП ГЕРБ Иво Димов на среща  с преподаватели и директори на детски градини и училища. Срещата бе и повод да ги поздрави с Международния ден на учителя вчера.

„Ако таксата за детска градина беше обвързана с минималната работна заплата, както в предишното кметско управление, то тя сега щеше да е 65 лева. Вместо това месечната такса е 12 лева плюс 2 лева за всеки ден, в който детето е посещавало градината. Дори при посещаемост при всички работни дни, сумата пак е по-ниска”, обясни Димов.

„Аз обещавам реални и постижими неща, а не невъзможни, като безплатни детски градини. Така правят някои от моите опоненти, но хората много добре знаят, че това няма как да се случи”, каза Димов пред педагозите. Те се съгласиха с него, обещаха му подкрепа на изборите, но и поискаха цялостна стратегия за образованието в община Димитровград следващите 4 години.

Учители искат от Иво Димов стратегия за образованието в община Димитровград
netinfo

Димов се ангажира пред учителите да направи всичко възможно общината да получи поне още два училищни автобуса през следващите 4 години, ако получи доверието на димитровградчани. Също така да бъдат реновирани училищните дворове и оградите на някои от гимназиите.

Иво Димов призна, че голямата му болка е сградата на Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Златаров", която се нуждае от сериозно обновление. Вариант за финасиране ще се търси от Оперативна програма „Региони в растеж”. Общината има и готов проект за реконструкция на сградата и физкултурния салон на училището в Меричлери.