11-годишно момче застреля друго дете заради куче
11-годишно момче застреля друго дете заради куче / Thinkstock/Getty Images

Момче на 11 години беше задържано в американския щат Тенеси по подозрение, че е застреляло 8-годишно момиченце от съседна къща при разправия за кученце. Засега срещу малкия убиец е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Според полицията 9-годишният застрелял момичето в събота вечерта с пистолета на баща си. До убийството се стигнало, след като момичето отказало да даде на съседа си своето кученце.

Жертвата е идентифицирана като МакКайла Дайр. Майка й Латаша каза пред медии, че двете деца ходели в едно и също училище. „Той си правеше майтап с нея, наричаше я с имена, които си измисляше. За момент си отиде в къщи и после се стигна до това, че я застреля“, каза опечалената майка пред телевизия WATE-TV.

Съседката Часити Арууд казва пред друга медия, че веднага след изстрела видяла малкото момиче да лежи на тревата. И обяснява колко трудно било да успокои разстроените роднини на жертвата. Момчето трябва да бъде изправено пред съда на 28 октомври. Според статистиките на различни организации от началото на годината в САЩ с огнестрелно оръжие са били убити или ранени 559 деца на възраст до 11 години.

Източник: БГНЕС