ГЕРБ-Казанлък подкрепя иновациите в сферата на образованието
ГЕРБ-Казанлък подкрепя иновациите в сферата на образованието / Пресцентър ГЕРБ

На днешния Международен ден на учителя - 5-ти октомври, кандидатите за общински съветници на ГЕРБ - Казанлък се срещнаха с представители на образователната общност в града - родители, учители и директори на училища и детски градини. Всички присъстващи на срещата бяха запознати с електронната платформа за управление на образованието „Феникс". В най-общ план системата дава възможност по изключително бърз и достъпен начин да се обменя информация между учители, родители и ръководства на учебни заведения, като така възможно най-бързо ще могат да се решават проблеми или трудности. Подкрепяйки въвеждането на системата, Казанлък отново ще бъде сред водещите градове в сферата на образованието в нашата страна и за пореден път ще докаже, че образованието за ГЕРБ е приоритет.

„Това е логична следваща стъпка за въвеждането на електронни услуги в образованието. До момента в Общината сме въвели електронен Общински съвет, електронни услуги за бизнеса и гражданите и защо не сега - и електронна образователна система", заяви кандидатът за общински съветник Радиана Стефанова. Тя подчерта, че казанлъшките училища винаги са били водещи в прилагането на новостите в образованието.

От ГЕРБ се ангажираха въвеждането на иновативната електронна платформа за управление на образованието да се случи, само след активен и конструктивен диалог с всички заинтересовани страни - родители, ученици, учители и директори.

„Много е важно хората, които ще потребяват услугите на платформата, да са убедени в нейните ползи. Аз лично подкрепям въвеждането на електронното образование във всички учебни заведения в Община Казанлък и мисля, че това е един логична следваща стъпка за въвеждането на електронни услуги. До момента в Общината сме въвели електронен Общински съвет, електронни услуги за бизнеса и гражданите и защо не сега - и електронна образователна система", заяви Радиана Стефанова.

По покана на кандидата за кмет втори мандат Галина Стоянова, поздрав към казанлъшките учители отправиха академик Георги Марков, проф. Иван Маразов и издателя Иван Гранитски. По инициатива на ГЕРБ всички присъстващи на срещата получиха най-новите техни книги.

Сред присъстващите на празничния ден на учителя бяха: народният представител от ГЕРБ Нено Влайков, Татяна Димитрова - началник на Регионален инспекторат по образование - гр. Стара Загора, Дечко Пейчинов - експерт „Професионално образование" в РИО - Стара Загора и кандидат за общински съветник от ГЕРБ, както и кандидатите за съветници: Аксения Тилева, Недка Рашева, Иванка Шопова, Борис Кърчев, Иван Гитев, Николай Факиров, Галин Иванов, Мария Цонева, Велина Стойчева, Георги Видев и Николай Маринов.