Започват нови превалявания
Започват нови превалявания / Дарик - Благоевград, архив

През нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно облачно и на места, главно в Централна и Източна България ще има превалявания. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, в София - около 11 градуса.

През деня във вторник облачността от запад бързо ще намалее, над по-голямата част до слънчево. Предимно облачно, на много места с превалявания, ще се задържи времето в Източна България. По-късно през деня и там валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са в интервал между 19 и 24 градуса, в София - около 19 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното и през деня ще продължи да се понижава.

Над планините облачността също ще намалее. Ще духа слаб, по високите части умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15 градуса, на 2000 м - до 9 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще има превалявания. По-късно през деня валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури 19-21 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg