Екип от СОУ „Димитър Талев” на работна среща в Италия
Екип от СОУ „Димитър Талев” на работна среща в Италия / Дарик Добрич

Петима ученици и двама преподаватели от СОУ „Димитър Талев” в Добрич ще участват в трета работна среща в гр. Бари /Италия/ от 5 до 9 октомври. Визитата е по проект „GAMES – спортът ни прави сплотени ”, по който добричкото училище си партнира с учебни заведения от Италия, Литва, Словакия и Полша.

Целите на проекта са да се интегрират заниманията със спорт в училище с активни спортни и туристически игри сред природата.Идеята е да се повиши двигателната култура и информираността за последствията от застоелия начин на живот. Дейностите, предвидени в проекта, включват превенция на вредните навици като употреба на алкохол, пушене, злоупотреба с наркотици, консумиране на нездравословни храни, пристрастеност към компютрите и др.Предвижда се спортните дейности да бъдат провеждани сред природата, за да се провокира интересът на учениците към екологията. Учениците от СОУ „Димитър Талев” ще обменят добри практики и опит със своите съученици от Италия, Литва, Словакия и Полша.

Проектът се реализира по програма Еразъм +, Ключова дейност 2 "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики". Това е третата от общо 5 работни срещи на двегодишния проект, стартирал през септември 2014г.