5 катастрофи през уикенда в Хасково, хасковлия е с опасност за живота
5 катастрофи през уикенда в Хасково, хасковлия е с опасност за живота / Dariknews.bg, архив

За 5 катастрофи през почивните дни в Хасковска област съобщават от регионалния пресцентър на МВР: 14-годишен младеж подкарал Фолксваген вчера и е катастрофирал. Неправоспособното момче от село Узунджово запалил леката кола и потеглил към жп-гарата на селото с несъобразена скорост. Момчето преминало вляво по посока на движението и се ударило в стоманобетонна ограда на стопанския двор, след което е напуснало местопроизшествието. Впоследствие е издирен и транспортиран в МБАЛ - Хасково с болки в лявото коляно. При прегледа е установено натъртване, освободен за домашно лечение.

Несъобразена скорост е причинила инцидент вчера на пътя за село Въгларово. В 19,30 часа, 36-годишен мъж е шофирал лек автомобил Фолксваген с несъобразена с релефа на пътя скорост и на ляв завой е загубил контрол над колата. Излязъл е от пътя и се е преобърнал в канавката. От удара водачът от Хасково е с контузия на врата, прегледан и освободен за домашно лечение. Пострадала е и возещата се в колата 61-годишна жена, която е с контузия на кръста.
50-годишен мъж е пострадал, шофирайки лекия си автомобил Мерцедес вчера. Мъжът от село Мрамор, снощи в 21 часа се е движил между Тополовград и село Хлябово с несъобразена скорост. Напуснал е платното и се е ударил в крайпътно дърво. Настанен е в МБАЛ - Хасково с оплаквания в областта на врата и гърдите.

Без опасност за живота са мъж и жена от Свиленград след ПТП. Катастрофата е станала на 4-ти в 01,30 часа на главния път. Неизвестен засега водач на лек автомобил Форд, собственост на 32-годишен мъж от град Банкя, при изпреварване е ударил странично в насрещно движещ се лек автомобил Тойота с водач 27-годишна свиленградчанка. От удара водачката е с контузни рани по лицето, а возещият се до нея 36-годишен мъж е с контузия на дясната раменна става. Образувано е досъдебно производство.

С опасност за живота е 44-годишен хасковлия след катастрофа. Мъжът е шофирал лек автомобил Сеат в посока село Тополово с несъобразена скорост с релефа на пътя. Загубил е контрол, излязъл е извън платното и се е ударил в крайпътен скат. Водачът е с фрактура на 4-ти прешлен в УМБАЛ ”Св. Георги” - Пловдив.