Задържаха петима мъже с наркотици за ден
Задържаха петима мъже с наркотици за ден / dariknews.bg/архив

Петима мъже са заловени с наркотици в хода на полицейски проверки през последното денонощие. В Първо РУ – Плодив вчера за 24 часа са арестувани 25-годишен мъж от Куклен и 27-годишен от село Мало Конаре. Мярката спрямо първия е взета, тъй като на адреса му са открити и иззети 12 стръка канабис в различен стадий на растеж, 85 семена от наркокултурата и 0,121 грама марихуана.

Малоконарецът пък е спрян за проверка на ул. „Стефан Стамболов” с управлявания от него лек автомобил „БМВ”. При последвало претърсване в колата са намерени 0,703 грама марихуана, 3 таблетки от амфетаминов тип и електронна везна. М

Междувременно други двама пловдивчани са задържани за едно денонощие в Шесто РУ.

В събота 18-годишен пловдивчанин е засечен на ул. „Сокол” и при вида на униформените пряви опит да се освободи от 0,443 грама хероин. Ден по-рано, в хода на съвместна акция с криминалисти от сектор „Противодействие на престъпления с висока обществена опасност” на ул. „Шумен” пък е хванат  криминално проявен и осъждан 26-годишен мъж, от когото са иззети 0,083 грама хероин и 0,128 грама амфетамин. Пак в петък, при обиск на 17-годишно момче от областния град, служители от Пето РУ откриват три пакетчета с марихуана с общо тегло 6,26 грама. Срещу петимата извършители са започнати полицейски производства. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.