Барелефи на трима легендарни плувци откриха във Варна
Барелефи на трима легендарни плувци откриха във Варна / Live.Varna.bg

Барелефи на трима от най-легендарните български плувци бяха открити в плувен комплекс "Приморски" във Варна. Това стана факт благодарение на съвместните усилия на инициативни граждани и Община Варна. Юлиан Русев, д-р Любен Лазаров и Алекси Алексиев вече имат своите почетни признания на едноименните плувни басейни в спортния комплекс.

На церемонията, която бе част от официалното откриване на първите Младежки черноморски игри във Варна, присъстваха Пейчо Пейчев - временно изпълняващ длъжността кмет на Варна, Кристиан Димитров от Министерството на младежта и спорта, Кристиана Генчева от общинската дирекция "Спорт", спортни деятели, бивши и настоящи спортисти. Финал на програмата сложи воден спектакъл по синхронно плуване, в който се включиха над 50 деца от варненските плувни клубове.

Инвестициите в плувните спортове са важна част от работата на общинската администрация - със съвместните усилия на ВВМУ "Н. Вапцаров" ще бъде извършен ремонт на плувните бази на висшето училище, които ще могат да бъдат ползвани от варненци. Работи се и по проект за изграждане на закрит плувен басейн в "Аспарухово".