Цирк „София” се завръща през октомври пред Централната жп гара
Цирк „София” се завръща през октомври пред Централната жп гара / ThinkStock/Getty Images

Българският национален цирк „София” се завръща у нас на най-новата циркова площадка срещу Централната жп гара, съобщиха от екипа.

Артистите са отново тук след 8-месечно турне в Турция, където представиха грандиозно международно шоу в най-големия увеселителен парк на Истанбул – „Виаленд”.

Тържествената премиера у нас е на 9 октомври от 19.00 ч. До края на месеца спектаклите ще са в сряда, четвъртък и петък от 19.00 ч., а в събота и неделя - от 11.00 и 16.00 ч.

За първи път след 25 години у нас под купола на Българския национален цирк „София” ще гостуват звездите на унгарския държавен цирк „Будапеща”. Преди премиерата сензационно демонстративно шоу за столичани ще представи 19-годишният Кристиян Адам, който на 6 октомври от 13.00 ч. ще премине необезопасен по тънко стоманено въже на 15 м над земята от външната страна на купола.

В спектакъла на унгарските гости публиката ще види акробатика на коне, екзотичен номер с алигатори, крокодили, питони и игуани, дресирани лами, фокуси, жонгльорство и всички останали жанрове на класическия цирк. Смехът е поверен на легендарният български клоун Фери и унгарския му колега Марци.