Среща на тема IT технологиите в промишления дизайн
Среща на тема IT технологиите в промишления дизайн / Дарик Враца

Среща-дискусия на тема „IT технологиите в промишления дизайн - как да стигнем до иновация" организира във Враца Информационен център Европа директно Враца, към Търговско-промишлена палата в града.

Срещата е част от кампанията на Центъра „Вижте Европа, но се върнете във Враца". Целта е посредством три срещи-дискусии с участието на млади хора, завършили средното си образование във Враца, продължили да учат или работят в други европейски страни и решили да се върнат отново във Враца, да се покаже на обществеността и в частност на учащите се как младите се справят с кризата по свой начин, избирайки да работят в полза на родния си град; как инсталирането на широколентовия интернет, подкрепата за стартиращи компании, финансирането на иновативни изследователски проекти, може да подпомогне икономическото развитие на региона, коментира Мария Папанйотова от Център Европа директно Враца.

„Ако дойдете на срещата ще научите как от дете-мечтател от Враца се стига до Mercedes, Renault и Brabus; кой е българинът, конструирал модел на Ферари. Ще се дискутира и темата „Автомобилен дизайн в България"", обясни още М.Панайотова.
Срещата е насрочена за 7 октомври, от 11 до 13 часа в Конферентната зала на Търговско-промишлена палата - Враца.