Димитър Николов разкри как ще управлява Бургас през следващите четири години
Димитър Николов разкри как ще управлява Бургас през следващите четири години / netinfo

Кандидатът за трети кметски мандат Димитър Николов представи амбициозната си програма за управление на община Бургас през следващите четири години.

 

Всички стъпки в документа са обвързани с реални източници на финансиране

 

Намеренията на досегашния кмет са да ускори темпото на развитие на града. Николов и екипът му предвиждат мащабни инвестиции в здравеопазването и образованието.

Една от основните цели на програмата е да доведе до пълна промяна на жилищните комплекси черз реновиране на подблоковите пространства. Очаква се внушителен брой жилищни сгради да бъдат санирани.

Димитър Николов възнамерява да възроди и редица емблематични сгради. Планира се на мястото на старата „Немска болница” да се построи модерна библиотека и музей на съвременното изкуство, Домът на НХК ще бъде заменен от многофункционална обществена сграда, а празното място до Часовника в центъра ще приюти новата градска галерия.

През следващите четири години Димитър Николов е твърдо решен да продължи процеса на „отваряне” на Бургас към морето. В програмата е заложено строителство на ново рибарско пристанище в Ченгене скеле, обновяване на магазия 2 в Пристанище Бургас и превръщането и нов културен център.

Безспорно най-голямата амбиция на досегашния кмет е да бъде отключен икономическият потенциал на града..

 

Програмата на Димитър Николов можете да разгледате тук:

 

 

http://www.dnikolov.eu/