Венета Драганова иска нова посока в развитието на Тервел
Венета Драганова иска нова посока в развитието на Тервел / Дарик Добрич

Единната народна партия (ЕНП) издига адвокат Венета Драганова като кандидат-кмет на Тервел. Тя е досегашен общински съветник, единствената конструктивна опозиция на общинското ръководство, подчерта председателят на партията Мария Капон. "Драганова е личност със собствено мнение и харизма, на каквито държи нашето движение, тя ще е работещият, знаещият и можещият кмет за възхода на Тервел" заяви Капон.

Според нея е необходимо общината не само да усвоява европейските фондове, а да създава работни места и икономическа среда. "Парите от Европа са в подкрепа на качеството на живот на хората, но доходите стават с работа", смята Капон. Тя се изказа със съмнение за качеството на обявяваните обществени поръчки при изпълнение на европейските проекти, където най-често се наемат външни фирми, а за местните остават само "трохите" като подизпълнители. "В лицето на Драганова имаме човек сърцат и компетентен, който ще е на страната на хората от Тервел, а не на лични интереси", заяви председателят. От ЕНП обещаха да доведат инвеститори в Тервелско, защото най-лошата индикация за икономиката е най-големият работодател да е общината или държавата.

Венета Драганова каза, че ще работи за ново развитие на Тервел със силен местен бизнес и привлечени инвестиции. "Важното е обаче това да се направи по подходящия начин - като се застане зад идеите на хората, които искат да работят", каза тя и припомни, че градът се обезлюдява, защото младите не виждат възможности. От своя страна Мария Капон обеща, че няма да намалее работата по проекти с европейско финансиране, защото нейният екип има много опит в това.

ЕНП има кандидати за кметове на населени места в община Тервел, както и листа с кандидати за общински съветници.