Във Велико Търново отново събират опасни битови отпадъци
Във Велико Търново отново събират опасни битови отпадъци / netinfo

Във Велико Търново отново ще се събират излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и опасни битови отпадъци, съобщават от общинската администрация. Пунктовете ще бъдат достъпни на 8 октомври в кв. „Картала“ на паркинга на ул. „Стоян Коледаров“ от 10,00 до 16,00 ч. и на 9 октомври, от 10,00 до 16,00 ч., пред МОЛ Велико Търново на паркинга на ул.“Симеон Велики“.

Гражданите ще имат възможност да проявят своята екологична отговорност и да предадат в пунктовете: лекарства с изтекъл срок на годност; живачни термометри и ампули живак; лакове, бояджийски материали, разредители; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; негодни препарати за растителна защита; излезли от употреба батерии и акумулатори; излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Кампанията е продължение на високите стандарти и норми, които общината отстоява, защитавайки сертификатът си ISO 14000- Система за управление отношението към околната среда. Община Велико Търново отправя апел към всички граждани отново да проявят своята висока екологична отговорност и да станат част от общото усилие за събиране, транспортиране и преработка на опасните битови отпадъци, които се намират в домовете им.