Цветан Антов: Развитие на икономиката, нови работни места и справяне с демографската криза са приоритетите на АБВ за Плевен
Цветан Антов: Развитие на икономиката, нови работни места и справяне с демографската криза са приоритетите на АБВ за Плевен / abv.pleven

Развитие на икономиката, създаване на нови работни места и последователен план за справяне с демографската криза. Тези свои приоритети в управленската си програма посочи кандидатът за кмет на ПП АБВ за Плевен Цветан Антов.

В Дебатите за Плевен по БНТ той коментира, че градът върви в регрес в последните 20 години, в следствие на некачествено стопанисване - процес, който трябва да бъде спрян и Плевен да заеме отново мястото на икономическата карта на България, което му се полага. Процесът на обезлюдяване на Плевен и напускането на огромна част от работещите хора в областта може да бъде пресечен, категоричен е Антов. И това става само с инвестиции, прозрачно, принципно и професионално управлявани. Един от начините за вкарване на свежи пари в общината е с активното участие по европроекти.

Антов подчерта и необходимостта от това градските проекти да се изпълняват по възможност от местни фирми. В инфраструктурен смисъл е необходима и по-голяма прозрачност, контрол върху качеството на изпълнение на обществените поръчки, категоричен е кандидатът на ПП АБВ за кмет на Плевен.

В контекста на сигурността и борбата с битовата престъпност Цветан Антов смята, че едно от целесъобразните решения е създаване на общинска полиция. От по-голяма важност обаче е да се разширят правомощията на Общинския инспекторат, правомощията на кметовете на кметства и населени места.

По въпроса за разкриването на бежански центрове в общините и по-специално в Плевен, Цветан Антов посочи, че регионите в България не са подготвени да поемат такива групи от хора. Той е категоричен, че това е тема от значително по-глобални размери от общинските и не може да бъде решена на местно равнище.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!