Ветеран от II-та Световна война навърши 100 години
Ветеран от II-та Световна война навърши 100 години / obshtina.levski

Ангел Петков Ангелов навърши 100 години на 27 септември, в неделя. Ветеранът от Втората световна война посрещна рождения си ден в град Левски сред близки и приятели. Той е роден в село Клисурица до град Монтана, информираха от пресцентъра на Община Левски.

От 16 годишен до 93-та си годишнина, Ангел Ангелов е живял и работил в селото на поп Андрей - Медковец. Бил е мелничар, но има диплом за мотори с вътрешно горене с неограничена мощност. Техническите му познания намират приложение при оръдията по време на Втората световна война, за което е получавал и много отличия.
От 7 години столетникът живее в Левски - в семейството на дъщеря си д-р Петкова. Радва се на две дъщери, четирима внука и пет правнука.

На 29 септември, Петя Чолакова - гл.експерт „Образование, култура и спорт" в Община Левски поздрави рожденика от името на общината, поднесе поздравителен адрес, цветя и голяма торта. Петя Чолакова връчи отличията и поздравите изпратени до Ангел Ангелов от Министерството на отбраната и Съюза на ветераните от войните.

С българска народна песен в изпълнение на Десислава Борисова и съпровод на народната певица Мариета Аспарухова, поздрав към столетника отправи и НЧ„Георги Парцалев - 1901".

По повод 100-годишния юбилей Ангел Ангелов е удостоен с „Грамота" за принос към отбраната на страната със заповед на Министъра на отбраната - Николай Ненчев.

С почетен плакет, грамота и поздравителен адрес той е удостоен и от доц.д-р Иван Сечанов - председател на Централния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България .

„Централният управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България удостоява Ангел Петков Ангелов с почетния плакет на Съюза на ветераните от войните на България и книгата „Пера при патроните" за участието му във Втората световна война, за големия му принос в развитието и укрепването на Съюза на защитниците на Отечеството по бойните полета, за всеотдайната му родолюбива дейност във връзка със 100годишния юбилей".

Поздравителен адрес юбилярът получи и от Областния съвет на съюза на ветераните от войните в гр.Плевен.