ДАИ погва собственика на цистерната-убиец в Смолян
ДАИ погва собственика на цистерната-убиец в Смолян / снимка: БГНЕС, архив

Инспектори на Държавната автомобилна инспекция влизат в офисите на фирма „ИСА 2000“, която е собственик на цистерната-убиец, за комплексна проверка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вчера в Смолян, камион-цистерна на фирмата, управлявана от 34-годишният Мирослав Пеев предизвика сериозна катастрофа с един загинал и шестима ранени. В последствие се оказа, че Пеев се е качил на волана, след употреба на алкохол, като пробата с дрегер отчете 1.58 промила.

Инспектори на Държавна автомобилна инспекция ще проверят цялостната документация на фирмата, как се е работило там. По принцип фирмата е задължена да извърши преглед, както на автомобила преди излизане от гаража, така и медицински такъв и на водача. Това се удостоверява с подпис на длъжностните лица на съответният пътен лист“, уточняват от транспортното министерство.

Въпросната фирма притежава лиценз за 99 МПС-та. При извършените проверки през 2014 г. са и съставени 8 акта за различен вид нарушения. Тази година фирмата е санкционирана 10 пъти.