Провинциалните премиери в Германия искат помощ за бежанците
Провинциалните премиери в Германия искат помощ за бежанците / снимка: Guliver/Getty Images

Германският канцлер Ангела Меркел се среща тази вечер с министър-председателите на 16-те провинции на Германия с цел да бъдат уточнени подробностите за разпределението на десетките хиляди мигранти, които пристигат в страната, предаде ДПА.

Очаква се провинциалните премиери да поискат повече пари от 6-те милиарда евро, договорени от управляващата коалиция на федерално ниво преди повече от седмица.

Според бюджета за 2016 г. 3 млрд. евро са определени за федерална помощ във връзка с миграцията и приблизително същите пари - за провинциите и общините.

Министър-председателят на Тюрингия Бодо Рамелов призова сумата да бъде увеличена поне двойно и да бъде ускорено изпълнението на ангажиментите.

Премиерътна Райнланд-Пфалц Малу Дрейер настоя мигрантите да бъдат бързо интегрирани в германското общество и каза, че бюрократичните процедури по въпросите с бежанците и мигрантите трябва да бъдат ускорени.

Министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер изрази сходни виждания. Югоизточната провинция засега е най-силно засегната от потока от бежанци, пристигащи в Германия.

Източник: БТА