Австрия затвори магистрала край границата с Унгария заради мигранти
Австрия затвори магистрала край границата с Унгария заради мигранти / БГНЕС

Австрийските власти затвориха магистрала А4 близо до границата с Унгария заради мигранти, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на полицията в източната провинция Бургенланд.

Мярката е предприета от съображения за сигурност, след като десетки хора поели към столицата Виена пеша по пътя.

Бежански лагер в Унгария си спечели името „Гуантанамо в Европа" (ВИДЕО)

Около 8000 мигранти са влезли в Австрия вчера. Още 3600 са преминали границата от полунощ. Очаква се броят на мигрантите, които ще влязат в Австрия днес, да е приблизително колкото този от вчера.

Около 1500 души са прекарали нощта на открито.

През последната седмица Унгария транспортира десетки хиляди мигранти към границата с Австрия. Повечето от тези хора се качват на австрийски влакове, за да продължат пътя си към Германия и други държави в Северна Европа.

Австрия прекъсна влаковите връзки с Унгария заради мигранти

Жп връзката от Австрия до Унгария ще остане спряна до края на уикенда, след като вчера австрийските железници преустановиха временно обслужването на линията заради масирания мигрантски наплив.

Рекорден брой мигранти за един ден, 3601, са влезли в Унгария вчера, предаде Франс прес, като се позова на данни на полицията. Предишният, 3321 души, бе поставен едва предишния ден.

Рекорден брой мигранти влизат в Унгария въпреки оградата, изграждана по протежение на границата със Сърбия. Новият унгарски министър на отбраната Ищван Шимичко съобщи, че армията е изпратила допълнителни хора, за да бъде ускорено довършването на преградното съоръжение с бодлива тел. В строителните дейности участват вече 3800 военнослужещи.

Източник: БТА