Австрия прекъсна влаковите връзки с Унгария заради мигранти
Австрия прекъсна влаковите връзки с Унгария заради мигранти / БГНЕС

Унгарските държавни железници пуснаха влакове до границата с Австрия, след като австрийските преустановиха временно обслужването на линията заради масирания мигрантски наплив, предаде Ройтерс.

Компанията обаче предупреди в изявление, че се очакват закъснения по трасето от столицата Будапеща до Хедешхалом, на границата с Австрия.

Малко по-рано днес австрийската държавна железопътна компания преустанови влаковите връзки с Унгария заради масирания наплив на мигранти, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Компанията обясни, че мрежата й е била претоварена през последните дни заради огромния брой бежанци, които са се насочили към Германия.

Австрийските железници прогнозираха, че влаковите връзки ще бъдат преустановени най-рано до края на днешния ден. Прекалено рано е да се каже дали те ще бъдат възобновени утре, каза техен говорител, цитиран от Ройтерс.

Австрийската компания съобщи, че няма да продава билети за дестинации в Унгария. Тя призова доброволците и автобусните компании да спрат да превозват мигрантите до нейните гари, които вече са препълнени с мигранти. В същото време компанията уточни, че влаковете совалки между Виена и границата с Унгария ще продължат да се движат, предаде ДПА. Тя освен това все така ще предлага квартири за спане на Западната гара в австрийската столица.

Източник: БТА