В Карлово ще има трето кръгово кръстовище
В Карлово ще има трето кръгово кръстовище / снимка: Община Карлово

Кръгово кръстовище на входа и изхода за София щe има в Карлово. Подписан е  споразумителен протокол между Община Карлово и Агенция „Пътна инфраструктура (АПИ) за изграждане на кръгово кръстовище на вход-изхода за София, чрез който се определят правата и задълженията на двете институции. Това съобщи днес заместник-кметът Антон Минев.

Изграждането на кръговото кръстовище трябва да започне през пролетта на 2016 година и да приключи в края на лятото. Предстои изработване на технически проект, на базата на който ще бъде изготвена и финансовата рамка за осъществяването му.

Община Карлово ще предприеме отчуждителни процедури за терените, които не са общинска собственост. АПИ ще проведе процедура по избор на изпълнител и ще поеме 90% от финансирането на проекта, останалите 10 % ще бъдат средства, осигурени от общината.

Реализирането на кръгови кръстовища на вход-изходните артерии на гр. Карлово е част от инвестиционната програма на общината. Това значително ще улесни движението на автомобили, както и ще намали предпоставките за пътнотранспортни произшествия. В момента вече сме реализирали две кръгови кръстовища – на вход-изходите за Пловдив и за Бургас, остава да осъществим  това към София”, каза зам.-кметът.