В Ловеч правят изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки пред училища
В Ловеч правят изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки пред училища / dariknews.archive

Община Ловеч започна изграждането на изпъкнали изкуствени напречни неравности и повдигнати пешеходни пътеки в града, информират от пресцентъра на администрацията. Местоположението на две от тях е определено в генералния план за организация на движението в Ловеч - на ул. „Търговска" в района на ОУ „Христо Никифоров" и на ул. „Цачо Шишков" в района на ОУ „Васил Левски". На тези две места ще се монтират повдигнати пешеходни пътеки. Трета повдигната пешеходна пътека ще бъде изградена пред Природо-математическата гимназия на ул. „Акад. Иван Урумов". Изпъкнала изкуствена напречна неравност ще бъде поставена на ул. „Велики Преслав" - преди входа на Гимназията за чужди езици.

Последните две места са определени от собственика на пътя - община Ловеч, съгласно Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

Изкуствените неравности се поставят за ограничаване на скоростта на моторните превозни средства, намаляване на потенциалните пътни конфликти и повишаване безопасността за всички участници в движението.

Проектът е съгласуван със сектор „Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР - Ловеч.