Палестинчето, което Меркел разплака, ще остане в Германия до март
Палестинчето, което Меркел разплака, ще остане в Германия до март / Guliver/Getty Images

Палестинчето, което германският канцлер Ангела Меркел успя да разплаче по време на телевизионно предаване, като му каза, че може да бъде депортирано от Германия, ще остане в страната само за известно време, предаде Ройтерс.

14-годишната Рийм каза през юли на Меркел по време на телевизионна дискусия в Рощок, че иска тя и семейството й да останат в Германия за постоянно. Тогава Меркел й отвърна, че Германия не може да приеме всички бежанци.

Момичето се разплака, а Меркел го погали. Клипът от инцидента се завъртя в мрежата и Меркел беше упрекната, че не е проявила достатъчно съчувствие.

Сега кметството на град Рощок, където живее Рийм, обяви, че тя и баща й са с удължено разрешително за пребиваване в Германия до март 2016 г. Не става ясно какво ще им се случи след това. Останалите от семейството няма да бъдат депортирани, така че те ще останат заедно.

Рийм е от палестински бежански лагер в Ливан и живее в Германия със семейството си от 4 години. Тя говори много добър немски и иска да учи в Германия.

Германия очаква в страната тази година да дойдат 800 000 кандидати за убежище. Само през август в Германия влязоха рекордните 104 460 мигранти.

Източник: БТА