Откриха нова детска площадка в Казанлък
Откриха нова детска площадка в Казанлък / община Казанлък

Нова детска площадка, разположена в квартал "Васил Левски", бе открита в Казанлък. Тя е разположена в междублоковото пространство до блок 26. Изградена е изцяло с дарителски средства, с участието на Младежкия общински съвет и общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата".

„Най-важното е че градинките са пълни с деца, с майки, с бащи, с баби и дядовци- това е, което ме прави истински щастлива", заяви при откриването кметът на Казанлък Галина Стоянова.

„През изминалите 4 години Общината успя да изгради много такива междублокови пространства, както и да преобрази изцяло парковете „Розариум" и „Тюлбето". Искам да ви уверя, че и за идните години Община Казанлък се е погрижила да реализира много инвестиционни проекти за още такива красиви площадки",допълни заместник-кметът на Казанлък Лилия Цонкова.

Обновеното междублоково пространство има две изцяло нови площадки, като едната е да деца от 0 до 3-годишна възраст, а другата за деца от 3 до 12- годишна възраст, има две зони за отдих и една спортна площадка на открито.