Берое сезира БФС заради скандала с Жуниор Мапуку
Берое сезира БФС заради скандала с Жуниор Мапуку / beroe.bg, архив

Ръководството на Берое сезира Българския футболен съюз зараи проблемите си с нападателя Жуниор Мапуку, съобщи gong.bg.

Както е известно от средата на август футболистът не тренира със старозагорския тим и не участва в двубоите. Старши треньорът Петър Хубчев бе категоричен, че не желае играча в състава след като нападателят не пожела да се готви със състава още след двубоя с Черно море.

Самият Мапуку пък опита да си осигури трансфер в Европа - най-напред в Дания, а след това в Испания. Чрез личния си профил във Фейсбук нападателят се сбогува с феновете на Берое, а след това публикува снимки и съобщение за трансфер в египетски клуб.

""Парите са една от силите на тази земя, благодаря на Бог за този нов договор, за това ново предизвикателство", обяви футболистът в средата на тази седмица.

"Египетският клуб не може да подпише договор с Мапуку. Те нямат право дори да водят преговори с него, защото той има действащ договор с нас. Уведомили сме ги, както и Българският футболен съюз. Ние ще защитаваме интереса на Берое до край. Ще предприемем всичко необходимо, за да защитим клуба", обяви изпълнителният директор на Берое Илко Русев пред gong.bg.

В момента тимът на Берое е на лагер и се готви за предстоящия след седмица двубой с Лудогорец от шампионата на А група. Днес тимът на Петър Хубчев ще изиграе контрола срещу Спартак (Плевен). Участие в нея няма да вземат повиканите в националния тим Иво Иванов и Благой Макенджиев. Аут е и контузеният Атанас Зехиров.