И днес остава слънчево и топло
И днес остава слънчево и топло / БГНЕС, архив

И днес времето ще се задържи слънчево и топло. Температурите ще продължат да бъдат високи - максималните ще са между 33 и 38 градуса. В сутрешните часове на места в източните райони ще има ниска слоеста облачност. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Привечер в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

По морския бряг през деня ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи слаб, по северното крайбрежие - до умерен, вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28-29 градуса, температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg