Забраниха нецензурния език в Къщата на Big Brother
Забраниха нецензурния език в Къщата на Big Brother / снимка: Нова телевизия

Днес в мисия „Духовни практики" Big Brother направи Никита духовен Гуру на Къщата. Тя трябваше да върне мира и разбирателството. Някои от условията, които трябва да се спазват, е да ядат заедно, да се обръщат един към друг с „братко" и „сестро". Мъжете трябваше да избръснат брадите си, а жените да изрежат маникюра си, което създаде недоволство сред двамата останали мъже в Къщата. Кирил не се е бръснал от 12 години.

По време на мисията те не трябва да използват и нецензурен език. Никита трябваше да разпредели ролите между Съквартирантите и никой няма право да върши нещо, за което не е назначен.

Никита потърси подкрепа и се опита да разговаря с Катя и Киро, за да се изяснят и обединят в тази мисия. Катя каза, че е склонна да съдейства и ще даде всичко от себе си, докато Кирил даде пълен отбой.

Денят започва със сутрешна молитва. Анита води семинара по медитация.

В мисия Терапия Big Brother пита Ади и Анита кой съквартирант според тях е: най-лош, кой е лидерът в къщата, кой няма собствено мнение и т.н. Съквартирантите на двора трябваше да отговорят така, както са отговорили Ади и Ани в изповедалнята. В противен случай им пускат ток. Отговорите на двете дами обаче нараниха крехкото его на Кирил и Николина и двамата се зарекоха, че повече няма да комуникират с Аделина. Мисията беше неуспешна.

Ади разказа интересна история от детството си - как като дете са я пращали при Дора Габе да ѝ чете. Дора Габе и Елисавета Багряна са били съответно съпруга и любовница на брата на дядото на Ади. Разказва как двете не можели да го разделят и какви жени са били. В същото време останалите в хола отново обсъждаха противниковия отбор.

Николина се чуди как Ади може да седи толкова време в къщата болна и на инжекции (Ади е в рехабилитационен период след рака, който е преборила). Киро е много обиден на Ани, че го е номинирала.